ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Pokrenuta inicijativa za rešavanje problema navodnjavanja

Pokrenuta je inicijativa za kapitalno rešavanje problema navodnjavanja svih seoskih mesnih zajednica šumadijskog kraja, gde primarnu poljoprivrednu proizvodnju čine voćarstvo i vinogradarstvo.

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica šumadijskog kraja, koji je iniciralo gradsko rukovodstvo, pokrenuta je inicijativa, koja će biti dostavljena Gradskom veću, u vezi sa preduzimanjem prvih koraka za rešavanje problema navodnjavanja i izradu Idejnog rešenja.

Generalni projekat navodnjavanja dela grada Smedereva obuhvatio je četiri sela, odnosno, katastarske opštine Udovice, Seone, Petrijevo i Vodanj. Površina koja je pretpostavljena da se navodnjava je 2.000 hektara.

Prva faza Generalnog projekta navodnjavanja obuhvata 500 hektara pod voćem i vinogradima, a u toku su aktivnosti na izradi Glavnog i Idejnog projekta za prvu fazu Generalnog projekta za pomenute katastarske opštine.

Prema inicijativi predsednika mesnih zajednica šumadijskih sela, čija je primarna proizvodnja voćarstvo i vinogradarstvo, predložiće se izrada Generalnog projekta i za ostala voćarska sela - Landol, Kolari, Vučak, Malo Orašje, Suvodol, Drugovac, Vrbovac, Badljevica, Binovac i Lunjevac.