SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Povratak zanata - uručeno 46 ugovora o samozapošljavanju

U 2011. za samozapošljavanje 6 miliona dinara

Zahvaljujući saradnji  Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Smedereva i Nacionalne službe za zapošljavanje, potpisano je još 46 ugovora o samozapošljavanju. Prošle godine je broj nezaposlenih lica smanjen za 108 lica a od početka ove za 48. Lokalna samouprava je obezbedila 5 i po miliona dinara dok je 500.000 izdvojilo Ministarstvo ekonomije. Uz pomoć NZS Smederevo po 125.000 dinara  odobreno je po radnom mestu bespovratno za 46 malih biznisa.
Potpisnike ugovora pozdravili su gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević, predstavnici Lokalnog saveta za zapošljavanje Snežana Savić Stoiljković, Saša Momić i Zoran Cvišić koji su u prisustvu predstavnika Nacionalne službe za zapošljavanje uručili ugovore korisnicima sredstava.
 „Vi ste ti koji ste se odvažili da u ovo teško vreme izarzite hrabrost i spremnost da se otisnite put preduzetništva. Želim vam  da uposlite još ljudi, da vaše firme ostvaruju profit i da dugo trajete, rekao je gradonačelnik Predrag Umičević.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljostvo što se najveći broj pokrenutih biznisa odnosi na zanatske radnje, krojačka, automehaničarska... a da nema tvgovačke delatnosti koja je ranije bila najzastupljenija.