SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Poziv za Smederevski privredni forum

Organizacioni odbor 126. Smederevske jeseni  pozvao je sve smederevske privrednike i preduzetnike, da uzmu aktivno učešće u radu Smederevskog privrednog foruma, koji počinje u ponedeljak u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i trajaće do narednog četvrtka.

 

„Forum je programski zamišljen kao otvoreni nastup svih subjekata koji žele da pomognu u donošenju ovih strateških odluka", poručio je pomoćnik gradonačelnika za privredu, investicije i razvoj, Prvoslav Nedeljković i izrazio nadu da će najavljene teme biti zanimljive našim uspešnim privrednicima i preduzetnicima, jer su vezane, uglavnom, za privredne potencijale Smedereva.

 

„Govorićemo o strategiji razvoja privrede i poljoprivrede, turizma, Dunavu kao strateškom imenitelju podunavskih država, efektivnim načinima zapošljavanja, a biće organizovane i sesije u okviru tih tema. Očekujemo učešće eminentnih profesora, predstavnika ministarstava, Privredne komore Srbije i Podunavskog okruga i, pre svega, privrednika i preduzetnika Grada Smedereva", rekao je Nedeljković.

 

U okviru 126. Smederevske jeseni, u periodu od 23. do 26. septembra, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, biće održan Smederevski privredni forum.

 

Rad Smederevskog privrednog foruma organizovan je po danima, odnosno odabranim temama: U ponedeljak "Perspektiva privrednog razvoja Smedereva", u okviru koje će biti održane dve sesije „Razvoj industrije i saobraćaja" i „Razvoj Smedereva i dijaspora", u utorak "Razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije", u sredu "Strategija razvoja Podunavlja i Smedereva" i u četvrtak "Preduzetništvo - efektivan način zapošljavanja".

 

Smederevski privredni forum, koji se ove godine održava prvi put, svečano će otvoriti gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović i koordinator za privredu Organizacionog odbora 126. Smederevske jeseni, Miodrag Mitrović, u ponedeljak 23. septembra u 11,00 časova.