ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Prijem porodica poginulih boraca

 
        Republičko Udruženje porodica poginulih od 1990. i domaćin posete Udruženje ratnih i mirnodopskih invalida grada Smedereva, položili su vence na spomenik žrtvama NATO agresije.
       Na Vidovdan je organizovan i prijem u Gradskoj upravi za pedesetoro članova porodica poginulih iz raznih gradova i predstavvnike Vojske Srbije.

      "Naš cilj je da brinemo jedni o drugima uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave i da nikada ne zaboravimo naše saborce, izjavio je između ostalog, tom prilikom, predsednik Udruženja RMVI, Dragan Stojković.

        Pozdravljajući prisutne u ime grada Smedereva, predsednik Skupštine, Branče Stojanović, podsetio je da je Smederevo u toku 1991/92. godine izgubilo tridesetoro svojih sugrađana a  u NATO agresiji još 15 mladih života. " To svakako jeste najveći gubitak za njihove porodice, ali ono što mi možemo da uradimo za njih jeste da se staramo o školovanju njihove dece, pomognemo oko rešavanja stambenog pitanja i egzistencije članova porodica poginulih", rekao je Stojanović.

      Na prijemu, kojem je prisustvovao i Saša Momić, član Gradskog veća za rad i socijalnu politiku,  istaknuto je i to da je zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave planirana izgradnja spomen obeležja stradalima u ratovima od 1990. godine.

       Ceneći dosadašnji doprinos i brigu o porodicama poginulih boraca, kao i o članovima Udruženja RMVI, gradu Smederevu, Udruženje porodica poginulih boraca Srbije dodelilo je posebnu zahvalnicu. Predsedniku Skupštine, Brančetu Stojanoviću zahvalnicu je uručila Verica Radeta, majka koja je u NATO agresiji izgubila sina jedinca, pripadnika posebne jedinice MUP-a na Kosovu i Metohiji.
Savo Paunović, predsednik Udruženja porodica poginulih boraca ratova od 1990., uručio je zahvalnicu Draganu Stojkoviću, predsedniku Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida grada Smedereva.