SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Prijem za atletičarku Olju Nikolić

Posle Balkanskog prvenstva sve izvesniji nastup Olje Nikolić i na Svetskom prvenstvu u Barseloni

Grad Smederevo i ovdašnji Atletski klub organizovali su prijem za atletičarku Olju Nikolić, koja je sa Olimpijskih igara za mlade Evrope, donela u Smederevo bronzanu medalju.
       Olja Nikolić članica Atletskog kluba Smederevo  osvojila je bronzanu medalju na EJOF-u  u trci na 2.000 metara stipl. Takmičenje je održano u Trabzonu u Turskoj.
       Olji  za nekoliko dana predstoji  nastup na Balkanskom prvenstu takođe u Turskoj.
Trener Jovan Milivojević očekuje da će Olja ostvariti normu za takmičenje na 3.000 m stipl za starije juniore i tako obezbedi "vizu" za  Svetsko prvenstvo u Barseloni.
       Inače, na 7. svetskom prvenstvu za mlađe juniorke koje je u  julu održano u Lilu u Francuskoj Olja je istrčala svoj lični rekord 6,54,99 što je za 10 sekundi brže od njenog prethodnog najboljeg vremena. Time je, prema rečima trenera Milivojevića, opravdala očekivanja i u ukupnom plasmanu zauzela 19. odnosno 7. mesto u evropskoj konkurenciji.
       Olja  koja se iz Turske vratila sa bronzanom medaljom, kaže da nije očekivala takav uspeh ali da je naravno to priželjkivala. "Verovala sam  da ću ući u prvih 10, a treće mesto je i za mene bilo iznenađenje, podelila je svoju radost sa predstavnicima lokalne samouprave, Atletskog saveza Srbije i novinarima, na prijemu koji je u njenu čast organizovan u Smederevu. Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević čestitao je Olji i naglasio da  ulaganje u sport vidi kao investiciju a ne kao trošak.
Predstavnici Atletskog saveza Srbije najavili su da će od jeseni obići dvadesetak osnovnih škola i podeliti im koplete rekvizita za atletiku. ASS je sa Ministarstvom prosvete inicirao izgardnju atletskih staza u gradovima među kojima je i Smederevo. Tako da atletičari neće morati na pripreme da putuju u druge gradove već će imati sve potrebne uslove i u Smederevu, čulo se između ostalog na prijemu u gradskoj kući.
      Slobodan Branković, generalni sekretar  Atletskog saveza Srbije, Darko Savić predsednik AK Smederevo i Nenad Maksić, član Gradskog veća za sport i omladinu, čestitali su Olji na ostvarenom uspehu i izrazili uverenje da je ovo samo start njene blistave sportske karijere.