ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Privredna komora Vojvodine, Novi Sad

 

Sastanak povodom projekata na Dunavu
„Poslovna kapija“ (16. april 2010.) i „Baby Exit“ (14-16. maj 2010.)

      Poslovna Kapija je mesto susreta i konsolidacije najboljeg iz Srbije i način da se Evropi jednom godišnje emituje snažna i optimistička zbirna slika zemlje.
To su, za opštine, jedan od pripremnih koraka za ulazak u evropske tokove, za LER - marketing sopstvenih lokacija ( imajući u vidu osnivanje Dunavskog centra (GTZ)). Podršku ovom projektu su pružili: Kancelarija Predsednika Republike, Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo za dijasporu, Ministarstvo za kulturu, konstatujući da ovaj projekat, za razliku od Guče i Exita, treba da privuče ozbiljniju publiku i zemlju predstavi kao plodno tle za isplative investicije.
      Posle prezentacije projekta Poslovna kapija – Business exit, koja će biti svojevrsna izložba razvojnih potencijala Srbije, predstavnici gradova i opština su istakli adute svojih mesta i glavne razvojne pravce svog kraja...
Smederevo su predstavljali Mirjana Ćosić, direktor PU Naša Radost i Časlav Ilić, direktor Turističke organizacije Smederevo.
      Dogovor je da se nastave konsultacije sa svim koordinatorima kako bi se što kvalitetnije izvršila prezentacija pred nadležnim opštinskim, odnosno gradskim rukovodstvom i donela konačna odluka u vezi sa učešćem na Manifestaciji.