SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Priznanje Kancelariji za dijasporu

Matica iseljenika pohvalila rad smederevske Kancelarije za dijasporu

Ministarstvo vera i dijaspore odlučilo je da gradu Smederevo, za izuzetan doprinos razvoju odnosa matice i dijaspore dodeli zahvalnicu Ministarstva vera i dijasporu za podršku i razvoju Kancelarije za dijasporu koja je od svog osnivanja postigla.
Organizacija Matice iseljenika Srbije takođe je donela odluku da se Kancelariji za dijasporu grada Smedereva dodeli zahvalnicu za izuzetan doprinos razvoju odnosa naših ljudi u dijaspori.
         
Pre početka Skupštine grada Smedereva organizovano je uručivanje priznanja.
Odbornicima i predstavnicima medija obratio se Radivoj Dabić, predsednik Matice iseljenika. On je pohvalio saradnju sa smederevskom Kancelarijom za dijasporu i uručio poklone, ekskluzivna izdanja knjiga Matice iseljenika i to gradonačelniku Predragu Umičeviću, zameniku gradonačelnika dr Jasni Avramović, predsedniku Skupštine grada Brančetu Stojanoviću, zameniku predsednika Skupštine, Bojanu Kostiću i Dragiši Jovanoviću, koordinatoru Kancelarije za dijasporu Gradske uprave Smederevo. Jovanović se zahvalio svom timu na uspešnom radu, Mirjani Kostić, Predragu Saviću i Đulijeti Sulić, referentu za koordinaciju za rešavanje problema Roma.
Jovanoviće se takođe zahvalio  Ministarstvu vera i dijaspore kao i Matici iseljenika koji su prepoznali trud i zalaganje smederevske Kancelarije za dijasporu i najavio brojne planirane aktivnosti i nove projekte. Takođe je istakao da veruje da je u izgledu izgradnja objekta od sredstava dijaspore.