SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Promocija investicionih potencijala Smedereva


U okviru USAID- ovog "Programa podsticaja ekonomskom razvoju opština" , danas je u Beogradu, po drugi put, organizovano takmičenje u promociji investicionih potencijala "Invest in Serbia", na kojem će, u konkurenciji od ukupno dvadeset opština i gradova, svoje kapacitete predstaviti i naš grad. Događaju će prisustvovati predstavnici najznačajnijih inostranih i domaćih kompanija, diplomatskih predstavništava i međunarodnih organizacija.

Smederevo je, krajem 2006. godine, postalo jedan od učesnika ovog Programa, koji finansira Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj ( USAID) radi pružanja podrške prilikom uspostavljanja funkcionalne mreže, koja bi trebalo da povezuje ključne institucije republičkih vlasti i lokalne zajednice sa potencijalnim investitorima.

Takmičenja " Invest in Serbia" ima za cilj da podstakne konkurentnost opština i gradova u Srbiji i da im omogući da , na najbolji način, predstave investicione kapacitete svoje zajednice kao povoljnog poslovnog okruženja.

Ukupno šest opština-pobednica dobiće vredne nagrade - putovanje na investicioni sajam u Nemačkoj i radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama.Kriterijumi za ocenjivanje vezani su za kvalitet opštinskih prezentacija, izgled štandova i kvalitet ponuđenog promotivnog materijala.

Domaćini štanda grada Smedereva su gradonačelnik, Predrag Umičević i Zdravka Kovačević-Vasić, glavni stručnjak za oblast ekonomije.