SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Prvenstvo Srbije za đake osnovnih i srednjih škola u u streljaštvu

Savez za školski sport u Smederevu početkom nedelje je uspešno organizovano Prvenstvo Srbije za đake osnovnih i srednjih škola u u streljaštvu, a tehnički organizator bila je  Streljačka družina Smederevo.

 

Marija Bubalo strelac ekipe Gimnazije „Uroš Predić" iz Pančeva i Vukašin Bojić, strelac TŠ „Mihajlo Pupin" (Inđija)  osvojili su titule na Školskom prvenstvu Srbije koje je organizovao Savez za školski sport i Savez za školski sport i organizaciju takmičenja Smedereva, u kategoriji srednjih škola, dok su kod osnovaca najbolji bili Đorđe Rančić iz OŠ "Duško Radović" iz Pirota i Nevena Armuš iz OŠ "Milutin i Draginja Todorović" iz Kragujevca.

 

U muškoj konkurenciji ekipno su slavili đaci Gimnazije „Sveti Sava" iz Sombora i učenice Gimanzije „Branko Radičević" iz Stare Pazove. Učestvovalo je 19 muških ekipa i 69 đaka srednjih škola, odnosno 17 ženskih selekcija i 62 takmičarke.

 

Učenici OŠ "Dule Karaklajić" iz Lazarevca sa 526 krugova serijskom vazdušnom puškom i učenice OŠ "Boško Palkovljević Pinki" iz Stare Pazove sa 539 krugova, pobednici su Prvenstva Srbije za đake osnovnih škola u u streljaštvu, na kojem je učestvovalo 125 đaka iz 35 osnovih škola Srbije.

 

Promoter Šampionata Srbije za đake u Smederevu bila je svetska rekorderka Andrea Arsović, a učesnike i ugledne zvanice pozdravili su na otvaranju Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije, Saša Momić, pomoćnik gradonačelnika Smedereva za sport i Slobodan Čičanović, savetnik u Savezu za školski sport Srbije.

 

Prvenstvo Srbije za đake osnovnih i srednjih škola u u streljaštvu, na novom strelištu u Smederevu, organizovao je Savez za školski sport u ponedeljak i utorak, a tehnički organizator bila je  Streljačka družina Smederevo.