SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Prvo kolo Lige osnovnih škola Smedereva u streljaštvu

Prvo kolo Lige smederevskih osnovnih škola, u organizaciji SD „Smederevo", održano je u četvrtak uveče na smederevskom strelištu. Nastupilo je ukupno 36 osnovaca iz šest smederevskih osnovnih škola.

 

Petar Adamović (OŠ „Dositej Obradović") i Aleksandra Vujasin (OŠ „Dimitrije Davidović"), oboje 1999. godište, pobednici su prvog kola Lige. S obzirom da ovo dvoje četrnaestogodišnjaka već nekoliko godina trenira u SD „Smederevo" i takmiči se, njihovi rezultati i pobeda nisu bili veliko iznenađenje. Petar je pucao 176 krugova, a Aleksandra 172. Drugi kod dečaka bio je Veljko Svilar, Adamovićev vršnjak i školski i drug iz kluba, sa 168 krugova, a treći, godinu dana mlađi, Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava") sa 164 kruga, koji je ove godine počeo da trenira. Ukupno je nastupilo 24 dečaka iz pet škola. Ekipno kod dečaka najbolja je bila OŠ „D. Obradović" sa 495 krugova (5 bodova), drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Sv. Sava" sa 427 krugova (4 boda) i boljom poslednjom serijom od dečaka iz OŠ „Dr. Jovan Cvijić" (3 boda).

 

Kod devojčica druga je bila Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić") sa 158 krugova. Natalija je jedna od najmlađih takmičarki, 2002. godište je, a streljaštvo je počela da trenira u prošloj sezoni. Treća je bila godinu dana starija Jovana Lazić, iz iste škole, sa 157 krugova. Ukupno se takmičilo 12 devojčica iz četiri škole. Ekipno pobedile su devojčice iz OŠ „Dr. J. Cvijić" sa 457 krugova, druga je bila ekipa OŠ „D. Davidović" sa 420 krugova, a treća ekipa OŠ „Sv. Sava" sa 252 kruga (2 boda).

 

Drugo kolo lige održaće se 30. januara, a u petak 27. decembra na Strelištu u Smederevu počinje Šesta Smederevska liga u streljaštvu. Obe lige imaju po 7 kola od kojih se pet boduje za rezultat u pojedinačnom i ekipnom plasmanu.