ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Radomir Stančić u Galeriji savremene umetnosti

U Galeriji savremene umetnosti Smederevo u sredu je otvorena izložba skulptura, instalacija i slika Radomira Stančića, pod nazivom Rizik i avantura.

 

Radomir Stančić je završio Akademiju lepih umetnosti u Veneciji kod prof. Emila Vedove i diplomirao i magistrirao na Umetničkoj akademiji u Diseldorfu. Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Autor je Međunarodnog projekata River art.

 

Stančić svoje radove realizuje na licu mesta, u izložbenom prostoru, prethodno ih nigde ne isprobavajući, tako da je i za njega samog svaka njegova izložba iznenađenje.

 

Radio je izložbe sa ugrađenim bokserskim ringom u galeriju i održavanjem sparing boks mečeva profesionalnih boksera uzimajući i sam učešća u tome.... gazio je bos po instalaciji sastavljenoj od 2 tone slomljenog stakla... jahao konja u galopu u jednom svom performansu... ,,sekao'' umetničku instituciju u Diseldorfu sa 17 ogromnih testera udenutih u njene svodove...

 

Svoje radove svrstava pod naziv ,,Rizik i avantura'' a  i sam je sklon riziku i avanturi.

 

Izložba je otvorena do 4. avgusta.