ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Saopštenje za javnost

Delegacija bivših radnika smederevskog Poljoprivrednog kombinata "Godomin"  sastala se danas, kao što je i dogovoreno prilikom nedavnog okupljanja radnika, sa predstavnicima lokalne samouprave, Godomina u stečaju i poverenikom Agencije za privatizaciju.
Namera čelnih ljudi Smedereva bila je da se razmotre zahtevi radnika i pronađe adekvatno rešenje nagomilanih problema.
Nezadovoljne radnike zastupala je delegacija na čelu sa Čedomirom Dželetovićem.U ime grada Smedereva sa predstavnicima Godomina u stečaju i poverenikom Agencije za privatizaciju  Sašom Aleksićem, pregovarali su gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević, predsednik Skupštine grada Branče Stojanović i Srbislav Bojković zamenik javnog pravobranioca.

Poverenik Agencije za privatiuzaciju objasnio  je bivšim radnicima Godomina  kako je i šta do sada  isplaćivano. Aleksić tvrdi da su poverioci Godomina isplaćeni sa 100% u prvom, drugom i trećem isplatnom redu i sa 70% u četvrtom isplatnom redu.
Kada je reč o povezivanju radnog staža on je uplaćen i povezan svim radnicima osim u slučaju zaposlenih u  Zaštitnoj radionici. Na osnovu informacije iz Agencije za privatizaciju, Godomin nema nikakve obaveze prema njima ali su Umičević i Stojanović na današnjem sastanku insistirali da Javno pravobranilaštvo grada Smedereva uz pomoć PIO fonda i ostalih nadležnih institucija i ministarstava razmotri zahtev za povezivanje radnog staža za 95 radnika Zaštitne radionice i to za period od početka 2005. do kraja 2008. godine .
Na inicijativu gradonačelnika Smedereva Predraga Umičevića, za sredu 19.januar dogovoren je sastanak u Agenciji za privatizaciju u Beogradu, kada će  delegacije bivših radnika Poljoprivrednog kombinata,  Godomina u stečaju, grada Smedereva i predstavnici Agencije  razmtrati imovinsko pravne odnose kao i zahtev bivših radnika smederevskog Poljoprivrednog kombinata "Godomin"  za eventualno formiranje novog preduzeća.