SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Slobodan Šijan u Smederevu

Kultni beogradski reditelj Slobodan Šijan u sredu u Smederevu!

 

Jedan od najznačajnih domaćih filmskih reditelja (autor filmova „Ko to tamo peva", „Maratonci trče počasni krug, „Davitelj protiv davitelja", „Kako sam sistematski uništen od idiota"..) gostovaće u Smederevu i govoriti o svojoj poetici, odnosu prema fenomenu filma, osobenostima svog umetničkog izraza.

 

Autorsko veče Slobodana Šijana prilika je za susret sa stvaraocem koji poseduje enciklopedijsko znanje o umetnosti, po bogatstvu iskustva i autentičnosti angažmana nezaobilaznim autoritetom domaće kulturne scene.

 

Afirmisan je i kao scenarista, kritičar, likovni i multimedijalni umetnik . U toku programa biće emitovani inserti iz Šijanovih filmova, prikazani neki od njegovih kratkih filmova i delovi njegove zbirke grafičko-tekstualnih rešenja „Filmski letak".

Sreda, 2. oktobar, Koncertna dvorana Centra za kulturu Smederevo u 19 sati. Moderator je Marko Cvetković.