SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Smederevci predstavljaju Srbiju na Gimnaestradi u Švajcarskoj

Članovi Sokolskog društva Smederevo biće jedini predstavnici Srbije na Gimnaestradi koje će od 10. do 16. jula biti održana u Lozani


Gimnastički savez Srbije opredelio se za učešće na Gimnaestradi u kategoriji grupnih vežbi. Srbiju će u Lozani predstavljati 13-oro članova Sokolskog društva Smederevo. Za njih i za predstavnike Gimnastčkog saveza Srbije, Geza Mikeša i Miroslava Kovačeva organizovan je prijem u Gradskoj upravi Smederevo.
"Gimnaestrada se organizuje svake četvrte godine pod pokroviteljstvom Svetske  gimnastičke federacije  i smatra se jednim od najmasovnijih događaja sa više od 20.000 učesnika. Vi ćete tamo biti ambasadori Smedereva i Srbije", rekao je poželevši mladim  gimnastičarima i njihovim trenerima mnogo uspeha na predstojećem takmičenju gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.
Miroslav Kovačev, predstavnik Gimnastičkog saveza Srbije naglasio je da je ovo drugi nastup srpske ekipe na Gimnaestradi. Prvi je bio 2004. godine. Takođe se zahvalio Gimnastičkom savezu Švajcarske  i lokalnoj samoupravi Smedereva, bez čije finansijske pomoći ne bi bio omogućen odlazak naših gimnastičara u Lozanu.
Koordinator za međunarodnu saradnju Gimnastikog saveza Srbije Geza Mikeš poklonio je opremu sa oznakom Gimnastičkog saveza Srbije, gradonačelniku Smedereva Predragu Umičeviću. O učešću smederevskih gimnstičara na predstojećoj Gimnaestradi i o Sokloskom društvu Smederevo govorila je Natalija Vukašinović, prvi trener gimnastičara. Ona je pored ostalog istakla da će smederevski gimnastičari dati sve od sebe da u Švajcarskoj među više od 20.000 učesnika,  na pravi način predstave Smederevo i Srbiju.