SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Smederevski ribolovci treći u regionu

Zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović uručio je u nedelju pehar i medalje najboljim sportskim ribolovcima na 8. Kupu jadransko podunavskih zemalja u sportskom ribolovu, u disciplini lov ribe udicom na plovak, koji je održan u Smederevu.

 

„Prvenstvo je u potpunosti uspelo i želim da u budućnosti imamo još bolju saradnju, a Grad Smederevo će vam uvek izaći u susret. Turizam i ovakve manifestacije grade nove mostove između naših zemalja i to treba da nas spaja, a ovaj šarenoliki skup iz različitih zemalja je najbolji dokaz", rekao je Teofilović prilikom svečanog uručenja nagrada.

 

U pojedinačnoj konkurenciji, Matija Kraševac iz Hrvatske bio je treći, Ratko Ristić iz Kruševca drugi i Vladimir Mrkušić, takođe iz Kruševca, osvojio je prvo mesto.

 

Od deset ekipa koliko je učestvovalo na takmičenju, smederevski ribolovci osvojili su bronzu, sunjski takmičari iz Republike Hrvatske srebro, a najbolja ekipa 8. Kupa jadransko podunavskih zemalja je Čigra iz Kruševca, Srbija.

 

Kup je okupio najbolje ribolovce iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije, a sve vreme je bio prisutan, kao pravi domaćin, prvi čovek Saveza sportskih ribolovaca Srbije Dragan Bošković i podsetio da je 2006. godine grupa entuzijasta i prijatelja ribolova iz bivših jugoslovenskih republika napravila ovo takmičenje.

 

On je istakao da Srbija ima 23 medalje na svetskim prvenstvima i da Savez sportskih ribolovaca Srbije okuplja oko 110.000 članova organizovanih u više od 259 udruženja.

 

U Smederevu je od 3. do 6. oktobra održan 8. Kup jadransko podunavskih zemalja u sportskom ribolovu, u disciplini lov ribe udicom na plovak, a pokrovitelj takmičenja je Grad Smederevo.

 

Smederevo će biti domaćin i Nacionalnog kupa za sve discipline u sportskom ribolovu, 12. i 13. oktobra.