ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Smederevski strelci osvojili 4 medalje na Regionalnom prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Ćupriji je održano Regionalno prvenstvo vazdušnim oružjem u nacionalnom programu, a Streljačka družina „Smederevo" osvojila je jedno ekipno zlato i srebro u seniorskoj konkurenciji, dok je Jelena Jakovljević upucala dve srebrne medalje u pojedinčanoj konkurenciji juniorki i seniorki.

 

Streljačka družina „Smederevo" ima najbolju ekipu seniorki serijskom vazdušnom puškom na Regionalnom prvenstvu održanom u Ćupriji. Ekipa je pucala u sastavu Jelena Jakovljević, Danica Denić i Anđelina Simović. Ista ekipa, pre toga, osvojila osvojila je drugo mesto u juniorskoj konkurenciji, a Jelena Jakovljević je dvostruka je vicešampionka u obe konkurencije.

 

Jelena je u juniorskoj konkurenciji imala rezultat od 364 kruga, a u seniorskoj 366 krugova. Anđelina Simović je bila četvrta u kategoriji seniorki sa rezultatom od 361 krugom (331 u juniorskoj konkurenciji), Danica Denić peta sa 358 krugova (344 u juniorskoj konkurenciji).

 

Seniorska ekipa SD „Smederevo": Novica Petrović, Borivoje Provčin i Dragan Florić osvojila je drugo mesto serijskom vazdušnom puškom. Pojedinačno, Borivoje Provčin je sa 364 kruga bio četvrti, a Novica Petrović peti sa 363 kruga.

 

Za SD „Smederevo" u pojedinačnoj konkurenciji nastupila je i Milica Maletić, koja je ostvarila rezultat od 344 kruga u juniorskoj i 347 krugova u seniorskoj konkurenciji. Pojedinačno je nastupio i junior Pavle Marković koji je pucao 347 krugova.

 

Prvog dana takmičenja u Ćupriji nastupili su kadeti i kadetkinje serijskom vazdušnom puškom, mlađi juniori i mlađe juniorke standardnom vazdušnom puškom. Za našu družinu nastupili su kadeti: Veljko Svilar (168 krugova), Petar Adamović (164 kruga) i Ivan David (128 krugova) i kadetkinje: Aleksandra Vujasin (162 kruga) i Milica Simović (138 krugova).

 

U kategoriji mlađih juniorki, standardnom vazdušnom puškom, Danica Denić je takmičenje završila na sedmom mestu sa 375 krugova, a Aleksandra Vujasin je pucala 360 krugova.

 

Od smederevskih strelaca, serijskom vazdušnom puškom, nastupila je i seniorska ekipa Streljačkog kluba „Heroj Srba - Bezbednost": Radoslav Mirković (362), Saša Ilić (352) i Marko Lazić (327).

 

Svi smederevski strelci plasirali su se za Šampionat Srbije, koji će se održati u Mladenovcu, za dve nedelje, 6. i 7. aprila.

 

Sledećeg vikenda, 30. i 31. marta biće održano Finale Kupa Srbije, B program, u Beogradu, na kojem će nastupiti Danica Denić, u kategoriji mlađih juniorki puškom. Danica se u finale plasirala kao sedma.

Na strelištu u Smederevu u petak, 29. marta održaće se treće kolo pete Smederevske lige u streljaštvu. Zainteresovani pojedinci i ekipe mogu još uvek da se prijave za ovo takmičenje, s obzirom da se puca 7 kola, od kojih se 5 boduje za ukupan rezultat.