SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Sto slobodnih radnih mesta

Nezaposlenost je jedan od najvećih problema današnjice. Socijalna slika Srbije ukazuje na sledeće podatke

- Nacionalna služba za zapošljavanje na evidenciji ima oko 740.000 osoba.
- Većina osoba sa evidencije nije visoko kvalifikovano.
- Prosečna starost lica iznosi 39 godina.
- Najpozitivniju meru zapošljavanja predstavljaju Sajmovi zapošljavanja.
- Na ovaj način se u Srbiji godišnje zaposli oko 10.000 lica.

U Smederevu je u sredu 5. oktobra, održan još jedan jesenji Sajam zapošljavanja kome se odazvalo tridesetak poslodavaca. Oni su iskazali potrebu za više od sto nezaposlenih različitih struka i zanimanja. U ponudi su bili i poslovi za osobe sa invaliditetom.  
Sajam je otvorila direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Smederevu, Dragana Dobrić. Ona je naglasila da je u našem gradu uposleno oko tridesetdve hiljade lica, dok posao traži više od sedam hiljada nezaposlenih. Takođe je pohvalila saradnju sa lokalnom samoupravom u rešavanju ovog problema. Ovom Sajmu prisustvovao je i zamenik direktora NSZ, Dejan Miljković koji je naglasio da je ovo moderan i uspešan način povezivanja poslodavaca i nezaposlenih i da daje odlične rezultate.


- Plan je da u narednom periodu unapredimo poslovni ambijent i tako kreiramo nova radna mesta. Akcenat našeg Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje je podrška preduzetništvu. Inventivni ljudi koji žele da pokrenu posao u ovom gradu, imaće podršku i lokalne samouprave i Nacionalne službe. Iz gradskog budžeta izdvojeno je šest miliona dinara. Očekujemo da kraj ove godine dočekamo sa četiristotine novih radnih mesta- istakao je gradonačelnik Predrag Umičević.