ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Toplane traže veće cene grejanja

 
Smederevo je bilo domaćin sastanka Poslovnog udruženja toplana Srbije

Razgovarano je o ceni grejanja i pomoći kraljevačkoj toplani i gradu Kraljevu. Zaključeno je  da sve članice njih 57 i 27 pridruženih, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima izdvoje sredtva za pomoć za sanaciju štete od zemljotresa. Finansijsku pomoć uputiće i JP za stambene usluge Smederevo, potvrđeno je na sastanku.

Toplane i dalje imaju problem niske cene grejanja, odnosno neusklađene cene usluge grejanja i energenata. Prema sadašnjim cenama mazuta,  realna cena grejanja trebalo bi da bude blizu 80 dinara po kvadratnom metru, (prosečna cena je 65 dinara bez PDV-a) rekao je Dejan Stojanović, predsednik UO Udruženja toplana Srbije.
Tom prilikom direktor JP za stambene usluge i toplifikaciju Smederevo Slaviša Stošić, najavio je da će ovo preduzeće uputiti zahtev za povećanje cene grejanja u Smederevu za 12 % I ukoliko bude zahtev prihvaćen cena grejanja u Smederevu biće niža od cene u Beogradu i još nekim gradovima, naglašeno je na sastanku. Takođe je istaknuto da bi nova cena počela da se primenjuje od 1. decembra a ne od 1. novembra kao u drugim toplanama.
Sastanku je prisustvovao  Miloš Banjac pomoćnik ministra energetrike koji je obećeo da će država intervenisati iz robnih rezervi ukoliko bude nestašice mazuta.