SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Uspešna godina za Podrum Janko – nova izložba na Beogradskom salonu vina

Jubilarni, 10. Beogradski salon vina okupiće 15. i 16. novembra u hotelu Hyatt Regency najznačajnije vinarije Srbije i regiona (bivše Jugoslavije), a među izlagačima će se naći i smederevska vinarija Janko, koja ove godine beleži izvanredne rezultate, osvajajući priznanja na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

 

Posle Decanter WWA medalja, Podrum Janko u ovoj godini donosi srpskom vinu zlato i srebro sa izuzetno cenjenog takmičenja Mundus Vini u Nemačkoj i još jednom potvrđuje izuzetno uspešnu sezonu za ovu vinariju.

 

Rigorozni žiri, sačinjen od 180 vrhunskih svetskih vinskih eksperata, dodelio je ovoj vinariji zlatnu medalju za Crveni Zapis barik (2008) i srebrnu za Zavet barik (2009).

Crveni Zapis (2011) i Zavet Rezerva (2008) su dobili po 85 poena, što je u rangu medalja, ali su zbog pravila da najviše 40% uzoraka može da se okiti odličjem, neopravdano ostali bez nalepnica.

 

Najnovije priznanje ovoj vinariji stiglo je ovih dana sa Velikog testa najboljih vina Srbije 2013, do sada najambicioznijeg ocenjivanja domaćih vina u Srbiji, koje je održano u Hotelu Falkensteiner Beograd. Bila je to kruna dvodnevnog testiranja 154 najboljih vina Srbije iz 36 vinarija, a ocenjivao je međunarodni žiri sastavljen od vinskih eksperata koji ocenjuju vina i na najvećim svetskim smotrama.

 

Od ukupno 11 vina okićenih zlatnom medaljom, jedna etiketa je Jankova - Zapis crveni (2008), a dva vina iz istog podruma su ponela srebrnu medalju - Sauvignon (2012) i Zavet Reserva (2008).

 

U smederevskoj vinariji navode da iza svih ovogodišnjih rezultata stoje entuzijazam, upornost i rad.

 

Vinarija je počela i tihu promenu vizuelnog identiteta, pa će medaljama okićena vina uskoro dobiti i odgovarajuće ruho.