ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Uvedena druga smena u ambulanti u Osipaonici

Ambulanta u Osipaonici uvela je drugu smenu od 1. oktobra, pa će zdravstvenu zaštitu, u okviru opšte medicine, moći da potraže pacijenti i iz drugih sela moravskog kraja. Ambulatna će raditi do 20 časova.


„Od 1. oktobra počela je sa radom druga smena opšte medicine u ambulanti u Osipaonici“, rekao je član Gradskog veća, resorno zadužen za zdravstvo, dr Ivica Jevtić.

Jevtić je istakao da će, od sada, u drugoj smeni, moći da se leče i pacijenti iz drugih sela moravskog kraja – Saraoraca, Lugavčine, Skobalja, Male Krsne...

On je naglasio da će druga smena, po potrebi, početi da se uvodi i u drugim ambulantama u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, u zavisnosti od broja korisnika zdravstvenih usluga.

„To pozdravlja celo selo, a biće olakšano lečenje i pacijentima iz okolnih sela“, rekao je Svetomir Rašković (77), koji je još vitalan i dolazi po lekove za suprugu. Smatra da je uvođenje druge smene dobar potez kako bi se smanjile gužve.

Prema Jevtićevim rečima, u Osipaonici bi trebalo ponovo da počne sa radom i dečija ambulanta, što će, uz već postojeću zubnu ambulantu i apoteku, omogućiti kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu meštana ovog sela, ali i moravskog kraja.

Uskoro bi trebalo da bude otvorena i ambulanta u novoj zgradi u Saraorcima, u kojoj se trenutno uvodi grejanje, najavio je Jevtić.