ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Veća briga o bezbednosti učesnika u saobraćaju

U Ulici Crvene armije, zbog povećanja bezbednosti saobraćaja na putevima, postavljena su tehnička sredstva za usporavanje saobraćaja tzv."ležeći policajci", ukupno 9, na potesu od Prve lipske rampe do Senjaka.

 

"Do prošle godine, to je bio magistralni put tako da je nad njim ingerenciju imala država, a pošto je sada, kao i 55 kilometara puteva u nadležnosti  lokalne samouprave, morali smo da reagujemo, zato što je Izveštaj o bezbednosti saobraćaja u aprilu ove godine usvojila Skupština grada", izjavio je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Smedereva, Goran Krčmarević.

 

On je podsetio da se u Ulici Crvene armije, u prošloj godini, dogodio najveći broj saobraćajnih nesreća. Prema njegovim rečima na teritoriji grada Smedereva u prošloj godini došlo je do obaranja 55 pešaka, a ove godine je taj broj povećan za 20 odsto.

 

"To je bilo upozorenje da se hitno i adekvatno reaguje. Nakon usvajanja Izveštaja, naloženo je Direkciji za urbanizam, izgradnju i građevinsko zemljište da izradi projektnu dokumentaciju, a zatim da dobije i tehnički nadzor, kako bi ceo posao  bio realizovan. Ovo je samo prva faza, do 1. septembra biće postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija, a tokom sledeće godine biće postavljena ogledala i zaštitna ograda na trotoaru", rekao je Krčmarević.

 

Pored ovog projekta, Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Smedereva radi na završetku projekta Školske zone, kojim je obuhvaćeno svih 18 osnovnih i pet srednjih škola na teritoriji grada Smedereva.

 

Takođe, u toku je izrada projektne dokumentacije u vezi sa izgradnjom kružnog toka na raskrsnici Petrijevske i Kolarske ulice, koja je proglašena crnom tačkom sa najvećim brojem saobraćajnih nezgoda.