SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Veliko uređenje Tvrđave


Zaposleni u Turističkoj organizaciji Smederevo ovih dana rade na velikom prolećnom uređivanju najznačajnije turističke lokacije u našem gradu - smederevske Tvrđave.

 

Sa leve strane ulaza u Veliki grad, preko puta dečjeg igrališta, postavlja se javna česma, a u toku je i zamena trošnih dasaka i farbanje mosta preko kanala ispred ulaska u Mali grad.

 

Sve info - table u Velikom i Malom gradu se obnavljaju, a uskoro sledi i uređenje postojećih dečjih igrališta, koje će finansirati Turistička organizacija Smederevo.

 

U smederevskoj Tvrđavi uskoro će biti oformljen i mini piknik park. Od Fabrike železničkih vozila „Želvoz" naručene su kružne izletničke klupe sa stolovima, čije se postavljanje očekuje uskoro.

 

Prema podacima iz prethodnih godina Tvrđavu najveći broj turista poseti tokom maja i juna meseca.

 

Uglavnom je obilaze đačke ekskurzije, a često je posećuju i strane turističke grupe iz Slovenije, Škotske, Mađarske i drugih država.