SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Vladika Ignjatije posetio crkvu Sv. Luke

Gradonačelnica Grada Smederevo dr Jasna Avramović sastala se u subotu sa Vladikom Ignjatijem u crkvi Sv. Luke na Carini.

Povod susreta bio je nastavak izgradnje i uređenja enterijera i parohijskog doma ove crkve.

„Crkvu smo posvetili apostolu jevanđelisti Svetom Luki jer su se u Smederevu nalazile njegove mošti pre preseljenja u Rim“, rekao je za gradski sajt Vladika Ignjatije.

„Mesto na Carini na kojem se nalazi crkva Sv. Luke je adekvatno“, objašnjava Vladika, „jer se nalazi na uzvišenju jednog naselja, a kuće su oko nje, kako crkva i nalaže, jer se tako ima slika okupljanja i uzdanja ljudi u Gospoda“.

Ono što između ostalog preostaje da se u crkvi do njenog osvećenja završi je da se urade ikone na ikonostasu i da se ukrase carske dveri, severne, južne i bočne na oltarima.

Treba postaviti i gelendere od mesinga i kovanog gvožđa na galeriji crkve.

„Grad će pružiti punu podršku nastavku uređenja crkve Sv. Luka na Carini i obezbediti pomoć koliko god je u mogućnosti, da se ova velelepna crkva završi“ rekla je gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.

Grad Smederevo poziva sve ljude dobre volje da ako su u mogućnosti pomognu svojom donacijom završetak izgradnje i uređenja crkve Sv. Luka na Carini u Smederevu.

Uplate donacija se mogu izvršiti na žiro račun broj 160-39731-96 kod „Banke Intesa".