SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Završena 43. Smederevska pesnička jesen

43. Međunarodni festival poezije "Smederevska pesnička jesen" završen je sinoć programom "Meridijani".

Na italijanskom, bengalskom, poljskom, turskom, bugarskom, ruskom, grčkom, nizali su se stihovi svetskih poeta koji su bili ovogodišnji gosti Festivala, a prevode njihove poezije smederevskoj publici čitali su Miljan Guberinić i Aleksandra Đoković.

Branče Stojanović, predsednik Skupštine grada i Slavica Krasni, supruga čuvenog prevodioca i pesnika čije ime povelja nosi, nagradu "Zlatko Krasni" za prevod sa ruskog jezika knjige pesama "Jutarnji anđeo" pesnika Dmitrija Aleksandroviča Mizgulina, uručili su ovogodišnjem laureatu Dušku Paunkoviću.

Nagrada "Zlatna struna", na 43. Međunarodnom festivalu poezije u Smederevu, po oceni stručnog žirija, pripala je pesniku Ljubinku Dugaliću, a nagrada publike za najbolju pesmu pripala je pesnikinji Jasmini Malešević.