SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Zlatni ključić Lazi Laziću

 

Nagrada "Zlatni ključić" za ukupno stvaralaštvo za decu pripala je pesniku Lazi Laziću.

Zamenik gradonačelnika dr Jasna Avramović, ustupila je nagradu Zlatni ključić, mališanima Predškolske ustanove Naša radost da uruče ovogodišnjem laureatu. Tom prilkiom ona se zahvalila pesniku što je i deci i odraslima podario svoje stihove. Njaboljoj i najmlađoj publici Smederevske pesničke jeseni poželela je da što više čitaju i pišu poeziju i da nastave tradiciju ove manifestacije.
Pesniku Lazi Lazareviću, dr Jasna Avramović, zamenik gradonačelnika, poželela je dobro zdravlje i još mnogo pesama na radost dece i odraslih.
U programu su pored mališana Predškolske ustanove Naša radost učestvovali pesnici Mošo Odalović i Ljubivoje Ršumović.
Iste večeri promovisana su i ovogodišnja izdanja festivala, a u završnici večeri, u programu "Meridijani",  stihove je govorilo više od 30 pesnika iz sveta i Srbije.
U okviru edicije Zlatni ključ 41. Medjunarodnog festivala poezije u Smederevu, objavljena je dvojezična knjiga izabranih pesama japanske pesnikinje Kazuko Širaiši, Mala planeta.
Prvo pesničko veče održano je inače 18. oktobra uručivanjem nagrade "Zmaj Ognjeni Vuk", za najbolju knjigu poezije "Venac tvorcu" pesniku Obrenu Ristiću.