SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Svečanim defileom juče je obeležena 125. Smederevska jesen. Smederevci, koji svake godine inače pokazuju veliko interesovanje za ovaj program, i juče su u velikom broju izšli na ulice da isprate ovogodišnju svečanu povorku.

U njoj su, između ostalih, učestvovali članovi mnogobrojnih kulturno - umetničkih društava iz Smedereva  i Srbije, predstavnici Grčkog kulturnog centra, Škola fudbala "Petlić" Stonoteniski klub Smederevo, Udruženje kosača Plavinac.

Glumci PATOS-a činili su srednjevekovnu povorku predvođenu Despotom Đurađem Brankovićem i despoticom Jerinom u kojoj je kroz likove sinova, kćeri, Dubrovčana i  Turaka ukratko opisana istorija srednjevekovne srpske prestonice.

Konjički klub Smederevo i ove godine bio je zadužen za veliki grozd koji predstavlja simbol smederevskog vinogorja.

Građanima Smedereva simbolično je predstavljen i način muljanja grožđa.

Naravno, povorku defilea činili su kao i uvek i najmlađi Smederevci, deca iz Predškolske ustanove "Naša radost".

Atraktivan program imale su i karnevalske grupe iz dest gradova Srbije kao i Peruanske, Alžirske, Indonezijske, Malzijske i Meksičke ambasade .

U defileu je na 125. Smederevskoj jeseni učestvovalo oko dve hiljade učesnika.