Regionalno savetovanje pčelara Podunavskog kruga

Društvo pčelara Smederevo organizovalo je u subotu 4. Regionalno savetovanje pčelara Podunavskog okruga, posvećeno zdravstvenoj zaštiti pčela.

Stručne teme su se odnosile i na zazimljavanje i prolećni razvoj pčelinjih društava, o čemu su govorili eminentni stručnjaci u ovoj oblasti, docent na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu dr Nada Plavša i profesor u penziji Radislav Sandić.

Savetovanju je prisustvovalo više od stotinu pčelara iz Kovina, Smederevske Palanke, Jagodine i drugih mesta Podunavskog i Braničevskog regiona i Srbije, ali i građani koji se ne bave pčelarstvom, a bili su voljni da čuju nešto više o pomenutim temama.

Tokom savetovanja bila je organizovana prodajna izložba repromaterijala za pčelarstvo koji je bio dostupan pčelarima pod povoljnijim cenama.

„Posebnu zahvalnost izražavamo Fondu za razvoj poljoprivrede grada Smedereva, koji je pomogao sa donacijom u iznosu od 500.000 dinara za kupovinu lekova za pčele, a takođe je Fond i generalni pokrovitelj današnjeg savetovanja“, rekao je za gradski sajt predsednik lokalnog udruženja pčelara Dobrica Ivković.