Siniša Mašović kandidat za predsednika Streljačkog saveza Srbije

Streljačka družina „Smederevo“ saopštila je da Smederevo ponovo ima svog kandidata za najvišu funkciju najznačajnije streljačke organizacije u našoj zemlji i objavila rezultate drugog kola Kupa Srbije za mlađe juniorke standardnom vazdušnom puškom.

Kandidat Regiona Centralne Srbije za predsednika Streljačkog saveza Srbije je advokat iz Smedereva Siniša Mašović, jedan od najboljih strelaca Smedereva, presednik Streljačkog saveza Smedereva i Upravnog odbora Streljačke družine Smederevo. Njegov protivkandidat je Dragan Marković Markoni, savetnik u BIA, kandidat regiona Beograd. Izborna Skupština Streljačkog saveza Srbije planirana je za drugu polovinu februara.

Danica Denić, strelac SD „Smederevo“, osvojila je sedmo mesto sa 383 kruga u drugom kolu Kupa Srbije za mlađe juniorke standardnom vazdušnom puškom (40 dijabola), održanom proteklog vikenda, na strelištu u Novom Beogradu. Danici je sedmo mesto donelo još 2 boda za ukupan plasman u finale Kupa. U prvom kolu koje je održano u Smederevu, Danica je bila četvrta i osvojila je 5 bodova. U ukupnom plasmanu sada je šestoplasirana, a posle trećeg, poslednjeg kola Kupa, koje će 2. i 3. marta biti održano u Kragujevcu, znaće se i sa koje pozicije ova mlada Smederevka ulazi u finale Kup takmičenja za mlađe juniorke.

Od smederevskih strelaca nastupili su još u disciplini serijska vazdušna puška (20 dijabola) u kategoriji kadeta Petar Adamović koji je imao 173 kruga, Veljko Svilar koji je ostvario rezultat od 164 kruga i Ivan David sa 143 kruga. U konkurenciji kadetkinja nastupila je Aleksandra Vujasin koja je ostvarila rezultat od 168 krugova, koja je pucala i u kategoriji mlađih juniorki, standardnom vazdušnom puškom i ostvarila rezultat od 344 kruga, a tri kruga manje imala je treća smederevska takmičarka u ovoj kategoriji Nataša Božinović.

Naredno takmičenje na smederevskom strelištu je Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije, A program, 10 metara, koje će se održati 16 i 17. februara.

Najbolja smederevska pištoljašica Ana Alentijev plasirala se u finale u juniorskoj konkurenciji sa prvog mesta, dok će u seniorskoj konkurenciji startovati sa odlične pete pozicije. Smederevke ekipno nalaze se na četvrtom mestu sa 12 poena, a ispred smederevskih pištoljašica nalaze se ekipe Kikinde, „Alekse Dejovića“ i neprikosnovane „Crvene zvezde“ na prvom mestu.

Pre ovog takmičenja u Smederevu će na sedmodnevnim pripremama boraviti reprezentacija Srbije u streljaštvu, što je svojevrsna potvrda da trenutno u Srbiji Smederevo nudi najbolje uslove za vrhunske strelce, kakvi su osvajači olimpijskih medalja, svetski i evropski šampioni Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Ivana Maksimović, Andrija Zlatić, Damir Mikec, Nemanja Mirosavljev i drugi.

Sledeću potvrdu takve vrste streljački radnici Smedereva dobiće već u maju, kada će se u našem gradu održati i prvo međunarodno takmičenje.