Nove medalje smederevskih strelaca

Strelci Smedereva osvojili su tri medalje na Regionalnom prvenstvu malokalibarskim oružjem, održanom prošlog vikenda.

 

Prva je na vatrenu liniju izašla Ana Alentijev, koja je imala najbolji rezultat na takmičenju pištoljem u obe konkurencije, međutim pošto je nastupala na takmičenju za region Beograda, kome teritorijalno Smederevo ne pripada, nastupila je van konkurencije.

 

Ana je na nedavno održanom međunarodnom takmičenju „Streljačke nade" u češkom gradu Plzenu, sa rezultatom od 562 kruga, zauzela 18 mesto u konkurenciji 53 takmičarke.

 

U Ćupriji, gde je održano Prvenstvo Cetralne Srbije, takmičili su se puškaši. Ženska ekipa SD „Smederevo": Jelena Jakovljević, Danica Denić i Aleksandra Vujasin, osvojila je treće mesto ekipno u juniorskoj konkurenciji i drugo mesto u seniorskoj konkurenciji, dok je Nikola Simić, osvojio treće mesto pojedinačno u seniorskoj konkurenciji. Sve medalje Smederevci su osvojili u disciplini 60 metaka ležeći.

 

Regionalna prvenstva su prošla bez učešća naših najboljih strelaca koji se nalaze na Mediteranskim igrama u Turskoj.

 

Prvenstvo Srbije za juniore u juniorke po A programu održaće se 6. i 7. jula, a za seniore i seniorke 3. i 4. avgusta 2013. na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.

 

Za ova takmičenja naši strelci pripremaće se u Smederevu, a Ana Alentijev i njen trener Boban Marinković od 25. do 30. juna u Kampu perspektivnih strelaca u Novom Sadu, gde će se u isto vreme pripremati i deo reprezentacije Srbije koja će se takmičiti na Univerzijadi u Kazanju i Svetskom kupu u Granadi.