Veslačko veče

Veslački klub Smederevo u četvrtak uveče svečano je obeležio 89. rođendan, povodom završetka uspešne takmičarske sezone.

 

U prisustvu velikog broja članova kluba i zvanica, nagrada „Nemanja Nešić", ustanovljena u znak sećanja na prerano preminulog smederevskog reprezentativca i jednog od najperspektivnijih veslača Srbije, uručena  je Nikoli Selakoviću, koji je ove godine u juniorskoj konkurenciji ostvario izuzetne rezultate.

 

Selaković je na Evropskom prvenstvu juniora u osmercu osvojio prvo mesto, na Svetskom prvenstvu juniora bio je treći i drugi na Balkanskom prvenstvu.

 

Takmičari Veslačkog kluba Smederevo, jednog od najuspešnijih u Srbiji, osvojili su u ovoj sezoni ukupno pet medalja na međunarodnim regatama i deset na Državnom prvenstvu.

 

Tradicionalnoj proslavi veslača, na kojoj su istaknuti izvanredni rezultati Smederevaca u ovoj sezoni, pored predstavnika lokalne samouprave i Veslačkog saveza Srbije, prisustvovali su mnogobrojni gosti i prijatelji kluba, među kojima su bili zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović, selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić poznati sportski novinar Jovan Memedović i predstavnici svih veslačkih klubova u Srbiji.

 

Čelnici Veslačkog kluba Smederevo dodelili su priznanja najuspešnijim takmičarima, trenerima i javnim ličnostima koje su doprinele uspesima veslača Smedereva, ali i afirmaciji veslačkog sporta.

 

Među nagrađenima su se našli: Aleksandar Filipović, za osvojeno drugo mesto u dubl skulu na Mediteranskim igrama, sedmo mesto na Svetskom prvenstvu seniora i osmo na Evropskom prvenstvu seniora, Marko Ristić (četverac skul), za osvojeno treće mesto na Balkanskom prvenstvu kod kadeta, kao i osvajači medalja na Državnom prvenstvu.

 

Veslači Smedereva osvojili su ove godine na Državnom prvenstvu sedam prvih, jedno drugo i dva treća mesta, ukupno 10 medalja.

 

Podsetimo, nagrada „Nemanja Nešić", ustanovljena je u znak sećanja na Smederevca, reprezentativca Srbije u veslanju, koji je preminuo prošle godine, tokom treninga. Nemanja Nešić (24) bio je član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače i jedan od trojice kandidata iz Smedereva za Olimpijske igre u Londonu, pred kojim je bila blistava sportska karijera.