Poljoprivredna proizvodnja na organski način

Grad Smederevo, u saradnji sa Zadužbinom Andrejević iz Beograda, organizuje ciklus seminara koji se odnosi na organsku proizvodnju voća i povrća i savremenu proizvodnju u kozarstvu.

 

Tim povodom, u sredu je održan prvi, od ukupno tri seminara koji se organizuju u periodu od 5. do 7. februara u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

 

Na prvom seminaru, koji je bio posvećen organskoj proizvodnji povrća, predavači su bili profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Branka Lazić, doajen i začetnik organske poljoprivrede u Srbiji, autor više knjiga i priručnika iz ove oblasti i magistar Radomir Mandić, biolog po struci i urednik biblioteke „Zelena linija života" u Zadužbini Andrejević, koji je održao uvodno izlaganje o organskoj poljoprivredi.

 

Tema seminara u četvrtak je „Proizvodnja jagodastog voća na organski način", predavač je prof. dr Slobodan Milenković, a u petak prof. dr Vladan Bogdanović, sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, na temu „Kozarstvo - savremeni način gajenja".

 

Učesnici seminara dobijaju odgovarajuću literaturu za svaki seminar pojedinačno, po dva priručnika u vezi sa temom koja je na dnevnom redu, kao i sertifikate za učešće u pomenutim seminarima.