Najveća investicija u poslednjih 20 godina

Gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović i direktorka PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo, Suzana Mamiko (Susanna Mia Katriina Mammikko), potpisale su danas Ugovor o zakupu poslovnog prostora - proizvodne hale koju će Grad Smederevo izgraditi na površini do 20.000 metara kvadratnih i na period od 10 godina.

 

"Konačno, posle 5-6 meseci došli smo do realizacije sna, koji smo sanjali prošle govine u ovo vreme, a to je da Grad Smederevo dovede jednu ovakvu investiciju gde će 1.500 ljudi, za par godina, naći posao i obezbediti egzistenciju", izjavila je gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.

 

Ona je podsetila da je PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo na braunfild lokaciji već počeo da radi i da se prva grupa radnika vraća sa obuke u Poljskoj.

 

"Konkurs za 300 radnika je raspisan i poziv traje do 7. marta, a može se čuti i pročitati u svim lokalnim medijima. Ono o čemu smo maštali to se i realizuje. Za prethodnih 20 godina ovakva investicija nije došla u Smederevo", naglasila je gradonačelnica.

 

Ona je dodala da današnjim potpisivanjem tek počinju obaveze Grada Smedereva i obećala nastavak aktivnosti istim tempom. Takođe je izrazila nadu da će do kraja godine biti završena grinfild investicija - hala i biti uposleno još 1.000 radnika, da će se PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo širiti u svojoj proizvodnju i da će Smederevci biti dobri radnici.

 

"Očekujemo proširenje hale za oko 6.000 kvadrata i upošljavanje, pored planiranih 1.500, još oko 500 radnika. Hvala kompaniji PKC što je izabrala Smederevo i Srbiju za svoju investiciju i posao", rekla je gradonačelnica Smedereva.

 

Direktorka PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo, Suzana Mamiko, zahvalila se gradonačelnici i njenom timu koji su doprineli ovom projektu.

 

"Ovo je i za PKC bio izazovan projekat i sam čin potpisivanja je važna faza u našim odnosima. Mnogo posla nas tek čeka, naročito u fazi grinfild lokacije i tu ćemo svi morati da damo maksimalne napore i od Grada očekujemo, kao i do sada, punu podršku", rekla je direktorka.

 

"Za PKC je ova fabrika veoma interesantna i u komercijalnom smislu, kako zbog transfera tehnologije tako i zbog broja ljudi koje će ovde zaposliti, ali smo sigurni da ćemo sve ciljeve koje smo zacrtali u Srbiji, zajedno sa Smederevom i da ostvarimo", kazala je Mamiko.

 

Ona je za 6. mart najavila svečano otvaranje svoje fabrike na braunfild lokaciji u Smederevu, u kojoj će se praviti kablovi za kamione i automobile, a do kraja meseca i otpočinjanje proizvodnje.

 

„Vrlo značajan dan za dalji razvoj Smedereva. Iskoristio bih priliku da se zahvalim, u ime 70 odbornika, svim akterima, pre svega kompaniji PKC, koja je izabrala Srbiju i grad Smederevo, Vladi Republike Srbije koja je dala punu podršku, javnim preduzećima koja su dala pun doprinos, kao i medijima jer je sve vreme išla pozitivna priča", rekao je predsednik Skupštine grada Branče Stojanović.

 

Memorandum o razumevanju koji najavljuje izgradnju fabrike kablova finske kompanije u Smederevu, prošlog oktobra, potpisali su prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i predsednik borda direktora PKC Juka Torniainen.