Adem Zilkić u SmederevuPredstavnike muslimanske zajednice u Smederevu, posetio je Reis ul ulema, Adem Zilkić, koji je čevrti put posetio Smederevo, ali je prvi put posetio islamsku yajednicu. Povod današnje posete je donacija muslimanske zajednice za njihove vernike u Smederevu, tačnije stolarija za džamijski deo kuće  u kojoj se služe molitve.

Reis ul ulema je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da klanja vernike u nedeljnoj molitvi sa svojom braćom i što je imao priliku da se uveri u kakvim uslovima žive i kakvi su uslovi za izvršavanje verskih obreda pripadnika muslimanske veroispovesti.

Adema Zilkića i smederevskog Imama , Adema Morinu, primili su i predstavnici lokalne samouprave- Goro Redžić, predsednik Skupštine, njegov zamenik Branče Stojanović i pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu, Bojan Teofilović.

''Smederevo je grad tolerancije i grad zajedništva, grad u kojem lokalna samouprava čini sve da osnovni subjekat ostvarivanja prava i interesa bude građanin. Da njegovo nacionalno, religijsko i svako drugo obeležje, bude stvar njegove porodice, stvar njegovog ličnog ubedjenja, a da se to ne odražava u pogledu onih društvenih sadržaja koje treba da ispuni'' - kaže Redžić.

Branče Stojanović je istakao da u Smederevu postoji slaganje medju pripadnicima verskih zajednica. Poželeo je da se i gosti u to uvere i da vide lepotu našeg Grada i osete  njegovu gostoljubivost.

''U Smederevu žive pravoslavci, katolici, pripadnici muslimanske veroispovesti. Zajedo delimo i dobro i loše, u našem lepom gradu. Mi kao rukovodstvo grada, trenutno doživljavamo blagi udar finansijske krize, koja je prisutna svuda u svetu. U ime gradonačelnika, Predraga Umičevića, kao što su i cenjene kolege koje rukovode Skupštinom grada rekle, vrlo smo namerni i energični u tome da sve to zajedno delimo'' - rekao je Teofilović.

Sa predstavnicima gradske uprave, na ovom sastanku, govorilo se i o mogućnosti za novu lokaciju islamskog groblja u Smederevu.