Za nastavak akcije OČISTIMO SMEDEREVO 5 miliona dinaraPotpisan je Ugovor  o sunfinansiranju izvođenja radova na sanaciji odlagališta otpada na teritoriji grada Smedereva.

Ugovorne strane su Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Grad Smederevo.

U prisustvu zamenika gradonačelnika, dr Jasne Avramović, Brančeta Stojanovića, potpredsednika Skupštine grada i članova Gradskog veća, Ugovor su potpisali  Bojan Đurić, državni sekretar Ministarstva i Predrag Umičević, gradonačelnik Smedereva.

O dosadašnjim aktivnostima prisutne je informisao dr Ivan Stevanović, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine.

O učešću Smedereva u akciji Očistimo Srbiju i opredeljenju lokalne samouprave da preduzme brojne akcije i u narednom periodu govorili su gradonačelnik, Predrag Umičević, zamenik gradonačelnika, dr Jasna Avramović i potpredsednik Skupštine, Branče Stojanović. U razgovoru je istaknuto da je u toku akcije sanirano više od 20 deponija i uklonjeno više od 80 kubika otpada.

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja, Bojan Đurić, nije krio zadovoljstvo onim što je lokalna samouprava u Smederevu postigla. Takođe je naglasio da je Smederevo jedan od retkih gradova koji je bez finansijske podrške Minisatrstva, preduzeo toliki broj aktivnosti, oslanjajući se isključivo na sopstvene snage, te da zbog toga građani Smedereva zaslužuju da im se pomogne da akciju Očistimo Smederevo nastave.

Predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja posetili su potom Šalinac gde je u toku čišćenje divlje deponije koja je godinama predstavlja veliki problem meštanima tog sela.  Na licu mesta uverili su se kakva je mahanizacija i koliko je ljudi angažovano na saniranju brojnih smetlišta u selima i na teritoriji grada.