Izbor za najlepši slavski kolač

Povodom Sv. Atanasija, zaštitnika pekara, kovača i svih onih koji rade sa vatrom, u nedelju, 31. januara u Centru za kulturu, organizovan je četvrti Izbor za najlepši slavski kolač. Pokrovitelj manifestacije bio je , tradicionalno,grad Smederevo.

  U takmičarskom delu učestvovao je 241 izlagač iz 11 seoskih udruženja i 11 gradskih MZ.  U izložbenom delu programa svoje umeće su pokazali i :
Dom za stare i penzionere, Dom Crvenog Krsta, Kolo srpskih sestara i smederevske pekare: Stari grad, Bilja i Kraljica.

Komisija koju su činili đakon Dimitrijević Igor i etnolozi Malinović Tatjana i Radišić Marijeta, donela je odluku da nagrade pripadnu sledećim učesnicima:

III mesto pripalo je Nešić Vladici iz MZ Zlatno brdo, koja je nagrađena diplomom, peharom i novčanom nagradom u iznosu od 2.000 dinara.

II mesto osvojila je Ristić Jasmina iz MZ 25. maj, koja je nagrađena diplomom, peharom i novčanom nagradom u iznosu od 3.000 dinara.

I mesto zauzela je Dragica Simić iz MZ Donji grad, koja je nagrađena diplomom, peharom i novčanim iznosom od 5.000 dinara.

Tradicionalni Izbor za najlepši slavski kolač, predstavlja sponu sa tradicijom i još jedan način gest kojim se vraćamo korenima i negujemo stare običaje.

Čestitamo nagrađenim učesnicima.