Јавни позив за предлоге пројеката за набавку опреме и увођенје услуга за предузетнике, микро и мала предузећа

 

ЕУ ПРО Плус Програм

 

расписао је

 

Јавни позив за предлоге пројеката за набавку опреме и увођенје услуга за предузетнике, микро и мала предузећа

(https://euproplus.org.rs/kpoziv/javni-poziv-za-predloge-projekata-za-nabavku-opreme-i-uvodjenje-usluga-za-preduzetnike-mikro-i-mala-preduzeca)

 

 

Циљ позива:

допринос расту и развоју микро и малих предузећа (ММП) у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије[1].

 

Укупан буџет позива:

три милиона евра (3.000.000,00) од чега је два милиона (2.000.000,00) намењено предузећима која се баве производњом, а милион евра (1.000.000,00) предузећима која пружају услуге.

 

Износ подршке по појединчном пројекту:

од 10.000 до 40.000 евра за предузећа регистрована за производну делатност,

односно од 10.000 до 30.000 евра за предузећа регистрована за пружање услуга.

 

У оба случаја обавезно је минимално суфинасирање од 20% вредности пројекта односно 15% за предузећа из општина које су у четвртој категорији развијености.

 

Ко може да учествује:

предузетници/е, микро и мала предузећа регистрована у периоду од 1. јануара 2016. до 31. децембра 2020. године у некој од 99 локалних самоуправа укључених у ЕУ ПРО Плус програм, а која се баве производњом или пружањем услуга које обухватају информационе технологије, архитектонске и инжињерске делатности, здравствену и социјалну заштиту, услуге везане за туризам, одржавање и поправке.


Врста активности:

набавка нове опреме и увођење услуга која ће допринети унапређењу производње и тржишног потенцијала предузећа, отварању нових радних места и повећању опоравка и отпорности од негативног утицаја пандемије ковида 19. 

 

Подржани пројекти треба и обавезно да укључе друштвено одговорне активности које ће допринети развоју њихових локалних заједница.

 

Рок за пријаву: 30. јун 2022. године до 24:00 по локалном времену

 

Документацију за пријаву на јавни позив можете преузети на следећем линку: https://euproplus.org.rs/kpoziv/javni-poziv-za-predloge-projekata-za-nabavku-opreme-i-uvodjenje-usluga-za-preduzetnike-mikro-i-mala-preduzeca

 

 

ЕУ ПРО Плус (програм Европске уније (ЕУ) за локални развој) има за циљ да допринесе свеукупном друштвеном и економском развоју 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије.

Европска унија определила је 30 милиона евра за овај трогодишњи програм, који ће свој рад усмерити на побољшање управљања територијалним развојем, подршку економском расту, као и на унапређење социјалне инфраструктуре и кохезије. Реализацију програма ЕУ ПРО водиће Министарство за европске интеграције, а спроводиће Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге УНОПС.[1] Александровац, Алексинац, Аранђеловац, Ариље, Бабушница, Бајина Башта, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Бољевац, Бор, Босилеград, Брус, Бујановац, Црна Трава, Чачак, Чајетина, Ћићевац, Ћуприја, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Гаџин Хан, Голубац, Горњи Милановац, Ивањица, Јагодина, Кладово, Кнић, Књажевац, Коцељева, Косјерић, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Крушевац, Кучево, Куршумлија, Лајковац, Лапово, Лебане, Лесковац, Лозница, Лучани, Љиг, Љубовија, Мајданпек, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Неготин, Ниш, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пирот, Пожаревац, Пожега, Прешево, Прибој, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Ражањ, Рековац, Сјеница, Смедерево, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Сврљиг, Шабац, Топола, Трговиште, Трстеник, Тутин, Уб, Ужице, Ваљево, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Врање, Врњачка Бања, Зајечар, Жабари, Жагубица, Житорађа.