CVRČAK, Smederevo 7. put prestonica dečjeg muzičkog stvaralaštva         Festival  muzičkog stvaralaštva dece i vaspitača "CVRČAK",  održana je danas u Centru za kulturu Smederevo.  Festivala je nakon nastupa baletske grupe PU Naša radost, otvorila Mirjana Ćosić, direktor PU Naša radost.  

       Prema rečima organizatora festivala - predstavnika PU "Naša radost" i Udruženja vaspitača "Čigra", učestvovalo je 570-oro dece i 200 vaspitača iz 20 gradova širom Srbije.


"Svake godine i organizacija i muzičko stvaralaštvo je sve bolje", istakla je Mirjana Ćosić direktor PU Naša radost dodajući da je čitav kreativni doživljaj Srbije  drugačiji, jer se kroz ove festivale razmenjuju znanja i iskustva a gosti imaju priliku i da upoznaju naš grad. Žiri su činili mizički pedagozi a svi učesnici su u određenoj kategoriji dobili priznanje.


"Svi mališani imaju da pokažu nešto dobro i to treba na neki način nagraditi i pohvaliti ih", naglasila je direktorka smederevskih vrtića.
Interesantno je da su u pripremi nastupa učestvovali i roditelji bilo u komponovanju, pisanju teksta ili izradi kostima.

Nakon više od 30 muzičkih nastupa mališana najuspešnijim učesnicima 7. festivala Cvrčak  dodeljena su priznanja i pohvalnice.