Na Dan zaštite životne sredine, potpisan Ugovor između Smedereva i Kovina

 
 
U okviru aktivnosti za unapređenje upravljanja otpadom formira još jedan region, koji će obuhvatati područja Grada Smedereva i opštine Kovin. Uz saglasnost i podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, Gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević i predsednik opštine Kovin, Slavko Branković,  potpisali su Ugovor o uspostavljanju i razvoju zajedničkog regiona za upravljanje otpadom, koji predstavlja temelj unapređenja ove komunalne  delatnosti u našim lokalnim samoupravama.
Potpisnici ovog Ugovora rade isključivo zajedno uz potpunu međusobnu saglasnost, na programima i projektima ponovne upotrebe i reciklaže komponenata komunalnog otpada u cilju podizanja nivoa efikasnosti i efektivnosti regionalnog sistema.

Jedinice lokalne samouprave, potpisnice Ugovora, razvijaće i primenjivati poseban program smanjenja ambalažnog i povećanja korišćenja biorazgradivog otpada u cilju podizanja nivoa efikasnosti regionalnog sistema. Razvoj i jačanje javno-privatnog partnerstva za funkcionisanje regionalnog sistema i izbor strateškog partnera, uz saglasnost strana potpisnica, koordiniraće Gradsko veće i gradonačelnik Smedereva. Razvoj i jačanje javno-privatnog partnerstva, odnosi se, prvenstveno, na regionalni centar za sakupljanje, selekciju i odlaganje komunalnog čvrstog otpada "Segda"-Jelen do u Smederevu.