Međunarodni susret vaspitača

 

U Smederevu se trenutno održava Međunarodni susret vaspitača PU "Vukosava Ivanović-Mašović" iz Bara  i vaspitača PU "Naša radost" iz Smedereva. Kolege iz Bara su prošle godine bili domaćini za 13 vaspitača iz Smedereva. Tom prilikom su smederevci imali priliku da se upoznaju sa crnogorskom kulturom , tradicijom i njihovim vaspitno-obrazovnim radom. Sada će vaspitači iz Bara imati priliku da upoznaju sa istorijom, kulturom i  radom ustanova u Smederevu. Za goste će na Trgu, večeras biti izveden umetnički program vrtića sa početkom u 19 časova, a narednih dana i priredbe. Gosti iz Bara ostaju u Smederevu do subote.
     Danas je u Plenumskoj sali organizovan prijem za vaspitače. Ispred lokalne samouprave njima su se obratili: zamenik gradonačelnika, dr Jasna Avramović, zamenik  predsednika Skupštine, Branče Stojanović, pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu , Bojan Teofilović i direktor PU "Naša radost", Mirjana Ćosić.

- Želim da se zahvalim gostima na današnjoj poseti i prošlogodišnjem gostoprimstvu. Drago mi je da su se vaspitači iz bivše Republike, dogovorili da napravite jednu međunarodnu saradnju, da usavršavate metodologiju, razmenjujete iskustva i širite jednu dobru nameru. Moje zadovoljstvo je što ste prošle godine zaista učinili napor i bili dobri domaćini našim vrtićima. Nadam se da ćemo i mi vama biti dobri domaćini i da ćete upoznati Smederevo. Želim da vaša poseta ne bude puka turistička, već da ima i edukativan karakter- istakla je dr Avramović, zamenik gradonačelnika.

Nakon obraćanja predstavnika lokalne samouprave, prisutnima se obratila i direktor PU "Vukosava Ivanović-Mašović" iz Bara, koja je objasnila da je namera da se ovakvi skupovi održavaju svake godine, a da se šire krugovi saradnje, te se u narednom periodu očekuje još predškolskih ustanova koje će se odazvati pozivu za saradnju. Na prijemu su gosti iz Crne Gore uručili predstavnicima lokalne samouprave prigodne poklone.