Prijem porodica poginulih boraca

 
        Republičko Udruženje porodica poginulih od 1990. i domaćin posete Udruženje ratnih i mirnodopskih invalida grada Smedereva, položili su vence na spomenik žrtvama NATO agresije.
       Na Vidovdan je organizovan i prijem u Gradskoj upravi za pedesetoro članova porodica poginulih iz raznih gradova i predstavvnike Vojske Srbije.

      "Naš cilj je da brinemo jedni o drugima uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave i da nikada ne zaboravimo naše saborce, izjavio je između ostalog, tom prilikom, predsednik Udruženja RMVI, Dragan Stojković.

        Pozdravljajući prisutne u ime grada Smedereva, predsednik Skupštine, Branče Stojanović, podsetio je da je Smederevo u toku 1991/92. godine izgubilo tridesetoro svojih sugrađana a  u NATO agresiji još 15 mladih života. " To svakako jeste najveći gubitak za njihove porodice, ali ono što mi možemo da uradimo za njih jeste da se staramo o školovanju njihove dece, pomognemo oko rešavanja stambenog pitanja i egzistencije članova porodica poginulih", rekao je Stojanović.

      Na prijemu, kojem je prisustvovao i Saša Momić, član Gradskog veća za rad i socijalnu politiku,  istaknuto je i to da je zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave planirana izgradnja spomen obeležja stradalima u ratovima od 1990. godine.

       Ceneći dosadašnji doprinos i brigu o porodicama poginulih boraca, kao i o članovima Udruženja RMVI, gradu Smederevu, Udruženje porodica poginulih boraca Srbije dodelilo je posebnu zahvalnicu. Predsedniku Skupštine, Brančetu Stojanoviću zahvalnicu je uručila Verica Radeta, majka koja je u NATO agresiji izgubila sina jedinca, pripadnika posebne jedinice MUP-a na Kosovu i Metohiji.
Savo Paunović, predsednik Udruženja porodica poginulih boraca ratova od 1990., uručio je zahvalnicu Draganu Stojkoviću, predsedniku Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida grada Smedereva.