Prirodno iz Smedereva

 
Kampanja "Prirodno iz Srbije" krenula je danas iz Smedereva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pokrenulo je kampanju "Prirodno iz Srbije" sa namerom da pokaže da u našoj zemlji postoje proizvodi koji su prirodni, kao i da je sasvim prirodno da Srbija poseduje kvalitet.
Osnovna ideja je da se najširoj javnosti Srbije približi rad malih poljoprivrednih proizvođača i konkretni plodovi njihovog rada, a u cilju informisanja i edukovanja svih građana Srbije kako da prepoznaju kvalitet i kako da ga sačuvaju. Kontinuiranim informisanjem edukujemo se kako da u moru mogućnosti načinimo pravi izbor, rekao je između ostalog ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Saša Dragin.

O poljoprivrednoj proizvodnji u smederevskom ataru govorio je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević. O značaju kampanje novinare je informisao Dušan Pajkić, direktor Generalnog inspektorata Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu
Kampanja je krenula danas iz Smedereva a obuhvatiće  12 okruga Srbije i trajaće godinu dana.
Kampanja je nacionalnog karaktera i ima za cilj da promoviše male poljoprivredne proizvođače i najširoj javnosti, odnosno svim krajnjim potrošačima proizvoda, da ponudi informacije o najbitnijim temama kada je u pitanju hrana, o njenom kvalitetu i bezbednosti. Promociji kampanje "Prirodno iz Srbije" prisustvovali su dr Jasna Avramović, zamenik gradonačelnika, načelnik Podunavskog upravnog odbora Momir Radojković, pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu Bojan Teofilović, direktor Zavoda za poljoprivredu Biljana Nikolić, direktor Fonda za razvoj poljoprivrede Jovica Vujović, koordinator Kancelarije za ruralni razvoj Predrag Milošević, predstavnici Udruženja potrošača i drugi.
Uloga i zadatak Ministarstva i svih zaposlenih u njemu jeste da pruže pomoć i podršku svima koji žive od poljoprivrede i koji se na pravi način bave svojim poslom, da bi i u buduće tako nastavili. Sa druge strane time se omogućava građanima Srbije da sa zadovoljstvom koriste kvalitetne prirodne proizvode sa našeg područja.
U prilog svemu navedenom, predstavnici ministarstva posetili su OŠ "Dr Jovan Cvijić" a zatim i voćara iz Vodnja, Živorada Tomića.