Komunalni policajci na ulicama Smedereva

Komunalnim policajcima uručene su legitimacije i službeni telefoni

"Za red u gardovima Srbije", slogan je pod kojim su osnovana odeljenja Komunalne policije u gradovima Srbija, među kojima je i Smederevo.
Svečanosti povodom uručivanja legitimacija komunalnim policajcima grada Smedereva prisustvovali su gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević, zamenik gradonačelnika dr Jasna Avramović, načelnik GU Smederevo, Milijana Novaković, pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu Bojan Teofilović, načelnik Podunavskog upravnog okruga Momir Radojković, Zoran Anđelković zamenik načelnika GU Smederevo i Nebojša Vesić načelnik novoosnovanog Odeljenja komunalne policije.  
"Komunalni policajac ovlašćen je da u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji upozori lice, izda usmeno naređenje , izvrši proveru identiteta ili dovođenje, izvrši pregledanje lica i predmeta, privremeno oduzme predmete, sprovede video nadzor i upotrbi sredstva prinude - fizičku snagu, službenu palicu i sredstva za vezivanje, a u skladu sa drugim zakonom, propisom i opštim aktom grada i da primeni druga ovlašćenja, predviđena u članu 16. stav 2. Zakona o komunalnoj policiji", stoji na legitimacijama koje su komunalnim policajcima uz službene telefone, uručili gradonačelnik Predrag Umičević i zamenik gradonačelnika dr Jasna Avramović.
Oni su poželili Komunalnoj policiji uspešan rad, na zadovoljstvo i u korist građana Smedereva. Njihov rad doprineće lepšem i čistijem Smederevu.