Položeni venci na spomen obeležje u Lipama

Na današnji dan pre 13 godina na položaju nastradli oficiri PVO

           Na položaju na Visu, u ataru sela Lipe, na današnji dan pre 13 godina poginuli su potpukovnik Blagoja Radić i kapetan  I klase Robert Lajčak. Kod spomen obeležja u obliku rakete i danas su se, kao i prethodnih godina, s dužnim poštovanjem okupili predstavnici lokalne samouprave, meštani Lipa i Smedereva, predstavnici  250. raketne brigade PVO Vojske Srbije, MUP-a, učenici OŠ „Vuk Karadžić“ - Lipe, delegacije udruženja i organizacija, da sa porodicama Radić i Lajčak posete mesto gde su, braneći otadžbinu, živote izgubili naši sugrađani.

"19. aprila 1999. godine služeći otadžbini, potpukovnik Blagoja Radić i kapetan prve klase Robert Lajčak dali su najviše što čovek može u odbrani svoje zemlje, dali su svoj život, rekao je između ostalog brigadni general Duško Žarković,  i pozvao je prisutne da minutom ćutanja odaju poštu stradalima.


" Ove žrtve su obaveza za sve nas da se saćamo, negujemo ono što su ti ljudi dajući svoje živote vrednovali, istakao je gradonačelnik Predrag Umičević. Obraćajući se učenicima škole u Lipama gradonačelnik je naglasio da je dobro što se od malena uče i navikavajuda poštuju i cene prave vrednosti, jer će jedino tako izrasti u mnogo bolje ljude.

Vence su potom položili predstavnici Komande 250. raketne brigade protivvazduhoplovne odbrane, predstavnici Vojske, MUP-a, a u  ime grada Smederva gradonačenik Predrag Umičević i predsednik Skupštine grada, Branče Stojanović. Vence i cveće položili su predstavnici  brojnih udruženja i organizacija, SUBNOR-a, MZ Lipe, OŠ Vuk Karadžić i naravno porodice Radić i Lajčak.