Ulepšavanje grada u susret Smederevskoj jeseni

Ulepšavanje grada pred 125. Smederevsku jesen privodi se kraju. Javno komunalno preduzeće "Zelenilo" ovih dana obavlja završne radove, kako bi Smederevo u najlepšem svetlu dočekalo goste za najznačajniju gradsku manifestaciju.

„Grad nam je ove godine poverio održavanje mibilijara. Mi smo to ozbiljno shvatili i odgovorno pristupili zadatku. Do sada smo odradili Vinski grad, gde smo reparirali sve klupe i uradili nove drvene đubrijere, umesto dosadašnjih betonskih. Prethodno smo u Ulici Nosilaca albanske spomenice i 17. Oktobra postavili nove klupe i đubrijere. Takođe smo na šetalištu "Dunav park" zamenili polomljene drvene letve, prefarbali i postavili nove uloške u đubrijerama“, rekla je vršilac dužnosti direktora JKP "Zelenilo", Slađana Jeremić.

Zvaršeni su i radovi na sređivanju mobilijara na Trgu, kako bi centar grada izgledao što lepše za Smederevsku jesen.

„Menjamo kompletno sve letve koje su napukle, ili oštećene na drugi način. Zdravo drvo repariramo i privodimo osnovnoj funkciji. Po završetku ovih radova, počinjemo sa sređivanjem klupa u Karađorđevoj ulici. Tamo već postoji betonska konstrukcija, samo postavljamo drvene elemente, što je slučaj i sa konstrukcijom u Gundulićevoj ulici. Planirano je i postavljanje novih klupa u Ulici Filipa Višnjića“, najavila je direktorka "Zelenila".

Do početka najznačajnije smederevske turističko-privredne manifestacije, biće reparirane i etno tezge, koje će krasiti Trg. Uporedo sa ovim poslovima, radi se na mašinskom košenju zelenih površina u širem centru grada, ali i blokovima zgrada na periferiji, kao i u priobalju Jezave i Dunava.

Intenzivno se radi na šišanju žive ograde i orezivanju šiblja sa oblikovanjem i okopavanju i plevljenju cvetnih površina. Osim toga, izvode se i dodatni radovi po nalogu komunalne inspekcije.

 „Otežavajuću okolnost za pomenute poslove na otvorenom, prethodnih dana su  predstavljale visoke temperature, ali rokovi za završetak radova moraju da budu ispoštovani, zato i radimo u tri smene“, zaključila je direktorka "Zelenila", Slađana Jeremić.